de symboliek van trouwringen

  • De trouw 'ring’ is een eeuwige cirkel, de perfecte belichaming van eenheid, eeuwigheid en onveranderlijkheid.

  • Het gat in de ring staat symbool voor de doorgang, de poort voor alle gebeurtenissen in het leven van de drager.

eeuwenoude traditie

Egypte is de bakermat van de trouwring, waar de eerste trouwring werd vervaardigd uit gevlochten rietstengels. Het gebruik van de huwelijksring als officiële belofte van trouw werd overgenomen door de Grieken en de Romeinen en van primitieve materialen zoals hennep, leder, bont evolueerde dit naar ringen in ijzer, zilver en goud.

welke hand?

  • De ringvinger van het linkerhand: De ‘Vena Amoris’, de ader van de liefde, is met het hart verbonden en dit is waar de vierde vinger van het linkerhand toe leidt (aldus de Egyptenaren)

  • De ringvinger van het rechterhand: Rechts symboliseert macht, de ring aan de rechterhand dragen was vroeger voorbehouden aan mannen.


welke nu kiezen? Een greep uit ons aanbod

duo collectie

Dit kan gaan van heel klassiek in wit , geel of rood goud tot frivool. Hiervoor zal onze DUO-collectie je zeker kunnen inspireren. Vraag hier gratis het luxeuze DUO-boekje aan, zodat u de volledige collectie rustig thuis kan doornemen. Standaard hebben we steeds een groot deel van de collectie in de winkel.


Artisanale handgemaakte trouwringen van Georges Cuyvers (18 karaat)


Of waarom geen ringen in zuiver (24 karaat) goud, volledig artisanaal vervaardigd waarbij iedere ring een duurzaam en uniek kunstwerkje is?

Met onderstaand filmpje geven we je een kijk in de 'making off' van deze bijzondere ringen:


diamonds forever...

Of een ring gezet met één of meerdere diamanten, baken van onverwoestbare liefde wegens de extreme hardheid van diamant.

(Te verkrijgen vanaf €615)


Tijden veranderen, ook tradities en stijlen, maar iedere ring - ook al is het geen traditioneel model - kan symbool staan voor de eeuwigdurende verbondenheid.

Trouwringen zijn niet zomaar ringen. We adviseren je heel graag bij deze belangrijke keuze. Aarzel niet en vraag wat je niet ziet...