RAID_Swiss_fd-blanc.png
Automatisch chronograaf uurwerk 'Maya' 

Automatisch chronograaf uurwerk 'Maya' 

 
 

Een autorace wordt op de honderdste seconde beslecht. Liefhebbers van mooie wagens zijn even gevoelig voor wat er onder de motorkap zit als voor de schoonheid van de carrosserie. De uurwerken en chronografen Raidillon ademen de passie voor Grand Prix en racewagens uit (“Raidillon” is de beroemdste bocht in Spa-Francorchamps).

Heel bijzonder is dat elke beperkte editie precies 55 exemplaren bevat, net zoveel als er wagens deelnemen aan de wedstrijden in Francorchamps.

Raidillon, een collectie uurwerken met innovatief design made in Belgium, met een gereputeerd Zwitsers loopwerk zijn pareltjes van esthetisch en technisch vernuft.

BEPERKTE EDITIE

Heel bijzonder is dat elke beperkte editie precies 55 exemplaren bevat, net zoveel als er wagens deelnemen aan de wedstrijden in Francorchamps. Elk model is genummerd. En er is geen nummer 13, dat ook niet te vinden is in de autosport! Vandaag blijft het merk zich vernieuwen en elk jaar worden verschillende nieuwe modellen in verschillende collecties gelanceerd. Hun zeldzaamheid staat garant voor hun exclusief karakter. De voornaamste verschillen tussen de modellen kunnen herleid worden tot variaties van de combinatie wijzerplaat/wijzers.

LOOPWERKEN MET EEN REPUTATIE

Net als de instrumenten op het dashboard heeft de Raidillon een stijlvolle look met een sportieve en eerder mannelijke allure en een zeer duidelijk leesbare wijzerplaat met spiegelvrij saffierglas. Raidillon kondigt tevens de productie aan van enkele “horlogecomplicaties” waaronder een chronograaf met rattrapante die exclusief, innovatief en stijlvol oogt en dus perfect in het DNA van het merk past.

De Raidillon-uurwerken hebben een zeer precies Zwitsers mechanisch loopwerk met manueel of automatisch ETA-opwindsysteem dat al bestaat sinds 1793. De chronografen hebben een automatisch Valjoux 7750-loopwerk.

Om zijn uurwerken mooi te maken zet Raidillon alle middelen in. Zo kiest het voor polsbandjes met vouwsluiting in kostbaar leder met stevige verankeringspunten en zwarte randen. De polsbandjes worden stuk voor stuk – het is bijna maatwerk – vervaardigd door een Belgisch atelier dat voor de grootste namen van de Haute Horlogerie werkt. Elke bandje wordt met de hand gemonteerd en genaaid in een groot assortiment kleuren en stiksels die zijn afgestemd op de wijzerplaat.

Prijzen vanaf 1750 euro tot 2990 euro. Garantie: 5 jaar.